Fietsenactie

Jaarlijks vindt er een fietsenactie plaats, die van tevoren wordt aangekondigd. Hierbij wordt iedere bewoner voorzien van een sticker om op zijn/haar fiets te plakken. Alle fietsen zonder sticker worden vervolgens op de aangegeven dag verwijderd.  Ben je de sticker vergeten te plakken? Dan kan je voor €10 euro je fiets terug kopen van de wooncommissie, dit geld zal dan gebruikt worden voor de eerste volgende borrel.

 

Hoe gaat deze fietsen- en berghokken opruimactie in zijn werk?

 

1. De fietsen- en berghokken opruimactie wordt 4 weken van tevoren aangekondigd middels een bericht op de website, een mededeling op de mededelingenborden en een brief aan iedere bewoner.

 

2. Om te weten welke fietsen in gebruik zijn, ontvangt iedere bewoner bij de brief een fietsensticker. Deze fietsensticker wordt duidelijk zichtbaar op de fiets geplakt en is het teken voor de wooncommissie dat deze fiets gebruikt wordt door een bewoner. Let op: ieder jaar wordt een nieuwe sticker gebruikt, stickers van het voorgaande jaar gelden dus niet!

 

3. Bewoners krijgen een week voorafgaand aan de opruimdag een herinnering per mail over de datum van de opruimdag. Bewoners die meer dan één fiets hebben kunnen tijdens het spreekuur een extra sticker ophalen.

 

4. Tijdens de opruimdag verwijderd de wooncommissie alle fietsen zonder sticker uit de fietsenstallingen en fietsenrekken. Fietswrakken en grof vuil uit de fietsenstallingen worden naar het Milieupark gebracht. Alle fietsen worden opgeslagen in opslagruimtes van de wooncommissie.

 

5. De fietsen worden minimaal acht weken bewaard. Bewoners die vergeten zijn een sticker op de fiets te plakken of om andere redenen de aankondiging hebben gemist, krijgen op deze manier de gelegenheid om hun fiets tijdens het spreekuur op te halen.

 

Vragen over de fietsenactie? Stuur een mail naar de beheerder of loop langs tijdens het spreekuur.

FietsenActie 2017 (English)